27 Setembre, 2016

Marxem d'excursió del Pas!

Ha passat un altre curs i tornem a marxar de festa del pas. Quines seran les noves unitats? Quins caps tindré aquest curs? Aquest dissabte podreu sortir de dubtes! Us adjuntem la logística! Per aquells que aquest curs ja veníeu al cau: Quedem Dissabte1… Llegir-ne més
20 Setembre, 2016

Tornem a arrencar!

I això no para! No ens n'hem donat compte i ja tornem a ser a Setembre! Aquest dissabte vinent tenim l'últim dia del curs i el cap de setmana de l'1 i el 2 d'Octubre arranquem nova temporada amb una altra excursió del Pas amb tot l'agrupament! Els Caps i les… Llegir-ne més

L’equip de caps i el conjunt de l’agrupament, per tal de funcionar necessita organització i gestió logística; és per aquest motiu que sorgeixen càrrecs específics repartits entre els i les caps.

Dins l’anomenat Equip d’Agrupament; hi trobem el/la secretari/ària, el/la tresorer/a, els/les responsables pedagògics (RP’s) i els caps d’agrupament.

Malgrat aquests càrrecs s’encarreguen de dur a terme tasques essencials pel bon funcionament de l’entitat, l’òrgan decisiu de l’Agrupament és la totalitat del consell de caps. És per això, que un cop al mes l’equip de caps ens reunim amb l’objectiu de posar en comú tot el treball dut a terme amb les unitats i organitzar i planificar activitats d’Agrupament; així com també debatre i prendre decisions de manera assembleària sobre temes varis, sempre mitjançant el consens.

La feina però no s’acaba aquí! El nostre agrupament s’ha de coordinar amb altres caus de Girona i la resta de caus que formen part de Minyons Escoltes i Guies; és aquí on apareixen altres paraules estranyes amb les que ens referim a les reunions com ara TAPE, TACA, TACAGI, TASA, etc. Però no us preocupeu! D’això ja ens n’encarreguem els caps! 

La nostra missió és educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, per tal que esdevinguin persones actives, crítiques, conscients i compromeses amb la societat.

Els i les caps tenim cura dels infants i joves, acompanyant-los en la seva etapa a l’agrupament. També som els qui preparem les activitats que es duen a terme durant les hores de cau, excursions, campaments o rutes.

L’equip de caps, vetllem pel creixement personal dels infants i joves i , per tant, duem a terme un seguiment tant individual com de grup amb l’objectiu d’oferir un acompanyament de qualitat; el màxim de personal i proper possible i, sobretot, un acompanyament centrat en l’infant/jove com a autèntic protagonista del seu desenvolupament tant dins l’agrupament com personal.

Per tal d’oferir una educació de qualitat, alguns dels i les caps ens estem formant constantment, tant amb cursos de monitors/es i director/es de lleure, com amb diverses formacions específiques que aprofundeixen en temes d’interès en l’àmbit.  Aquestes formacions, les duem a terme a l’Escola de Formació de M.E.G, on realitzem cursos amb noms curiosos que haureu sentit a dir com FOCA i FORMIGA, que es tracten dels mateixos títols oficials de la Generalitat, però amb trets identificatius molt arrelats al mètode com bé la base voluntària, dinàmica i vivencial on es fomenta el creixement personal, el treball en equip, la relació amb la natura i l’esperit crític entre d’altres.

Els i les caps oferim la nostra tasca educativa de forma lliure, gratuïta i desinteressada, és a dir, som voluntaris amb esperit de servei a la comunitat i a la societat que vetllem per tal que el creixement personal de cada infant/jove sigui el més enriquidor.

Creiem que allò que els caps rebem al cau és una recompensa immaterial i molt personal que cada cap troba d'alguna manera, i no us enganyarem, és fantàstica!

 

 

Ens diuen xirucaires. Kumbes. Els despistats ens diuen boy scouts. Alguns no entenen que ens agradi dormir al bosc. Altres es sorprenen que els caps s’hi dediquin sense cobrar. I el millor de tot és que ens és igual el que es pensi. Ens agrada penjar a la motxilla la paella i la cantimplora que mai tanca bé. Ens agrada posar-nos a caminar amb les lleganyes enganxades sense saber a quina hora dinarem. Ens agraden aquelles xiruques marrons que no són gore-tex ni gore-res i que es mullen molt aviat. Ens agrada repetir mil vegades aquella anècdota que només fa gràcia als implicats. 

El millor és que amb dos gomets a les galtes et disfresses. El millor és que unes manetes de sis anys facin les croquetes del sopar. El millor és quan amagues els llagrimots d’enyorança sota una gorra i algú se n’adona. El millor és embrutar-te de fang, pintura i farina al mateix temps. El millor és que el pa amb vi sucre sigui tan dolç, la riera sigui tan freda, el sac de dormir sigui tan gruixut, les piles del lot siguin tan efímeres          .

Ser de cau és ser reversible. Hi ha la part de fora; la de riure i cridar, la de cantar i jugar, la d’observar i crear. També hi ha la part de dins; la de donar i rebre; la de dir i escoltar; la de descobrir i descobrir-se. L’idea de grup és fer un cim, compartir és passar-se el vol d’amanida, fer-se costat és ser-hi quan el joc de nit fa por.          

Un munt d’anys multiplicats per centenars de sensacions donen un total de milers d’experiències.

 

 
L'AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA JOAN PONS pertany a MINYONS ESCOLTES I GUIES SANT JORDI DE CATALUNYA (MEGSJC), una associació inscrita el Registre  d'Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 6847, secció 1a de Barcelona i censada a la Secretaria General de Joventut amb el número 00-003-00195, amb CIF G-08931974. Aquesta societat és propietària del nom de domini www.escoltesiguies.cat.
 
CONDICIONS GENERALS D'ÚS
L'usuari accedeix voluntàriament a aquesta pàgina web, la qual cosa implica que la utilitzarà d’acord amb aquest avís legal, la llei, la moral, la bona fe i/o els bons costums.
La utilització d'aquesta pàgina web suposa l'acceptació d'aquest avís legal. Les pàgines web d’aquest lloc web poden ser visitades lliurement pels usuaris.L'AEIG JOAN PONS es reserva el dret a modificar sense previ avís el contingut d'aquest avís legal així com el dret d’alterar la forma d’accés a la seva pàgina web sense previ avís; per tant, i per a una correcta utilització del lloc web, li recomanem que visiti periòdicament aquesta secció.
 
L'AEIG JOAN PONS manté aquesta pàgina web amb l’objectiu de facilitar l’accés a una informació d’interès per als usuaris i usuàries, actualitzada i exacta. Per aquest motiu, demanem la col·laboració dels usuaris de la nostra pàgina, que poden fer-nos arribar les seves aportacions i suggeriments a través de l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

CASTORS I LLÚDRIGUES

 

De 6 a 8 anys. Els Castors i Llúdrigues potser som els més petits de tots, però som els que tenim més imaginació! Posem a prova les nostres capacitats i els nostres sentits, explorem el nostre món i busquem tresors! La nostra eina per treballar és el joc i les manualitats i a partir d’aquí aprenem i creixem junts!

 

La il·lusió per la descoberta, el joc i el somni. Aprendre és un joc.

 

Què fan els Castors i Llúdrigues?

LLOPS I DAINES

 

De 8 a 11 anys. A Llops i Daines ja comencem a ser més independents i a ajudar-nos amb els nostres companys per tal de no dependre tan dels i les caps. Així doncs, aprenem a fer-nos la motxilla i a plantar tendes. També comencem a conèixer el nostre barri i la nostra ciutat i descobrim la natura que ens envolta tot fent excursions. Treballem sobretot el companyerisme, la solidaritat, el treball en grup i la coeducació.

 

La imaginació al poder. Som creatius i tenim ganes de saber més

 

Què fan els Llops i Daines?

RÀNGERS I NOIES GUIA

 

De 11 a 14 anys. A Ràngers i Noies Guies introduïm la decisió i la autonomia de la mainada en el desenvolupament dels projectes d'unitat. Pel que fa a les excursions, es treballa sobretot la capacitat d'organització d'un mateix, el coneixement de la natura i la orientació. Treballem sobretot l'altruisme, el respecte i el valor real de les coses.

 

Descobrim l'aventura de créixer. Divertits i arriscats a cada repte.

 

Què fan els Ràngers i Noies Guies?

PIONERS I CARAVEL·LES 

 

De 14 a 17 anys. Treballem de forma didàctica posant sempre els nostres interessos en comú per tal d'establir uns objectius comuns. Coneixent nous mons i indrets, fent descobertes, anem adquirint compromisos de millora de l'entorn a través del desenvolupament de les nostres idees. Treballem sobretot el treball en equip, la pro activitat i la confiança en si mateix i en la resta de companys.

 

Prenem responsabilitats. Som idealistes i lluitem pel que volem.

 

Què fan els Pioners i Caravel·les?

TRUC 

 

De 17 a 19 anys. A Truc, Tots a la Recerca d’Un Compromís; ens eduquem, ens comprometem i fem servei, tenint cura d’un mateix, del grup i de la comunitat amb una orientació molt clara: l’apoderament dels i les joves i la transformació social.

 

Fem servei. Un gra de sorra per canviar el món.

 

Què fan els TRUC 1?

Què fan els TRUC 2?