El cau és un espai educatiu i de lleure que acull infants i joves d’entre 6 i 19 anys, on vetllem per transmetre valors com la confiança, la convivència, la coeducació, la tolerància, el compromís i el respecte. També busquem conèixer la natura i el món que ens envolta i perseguim deixar el món millor de com l'hem trobat. Tot això, a través dels dissabtes al cau, de jocs, excursions, rutes, campaments, descobertes, serveis, etc. Partint de la proposta educativa que ofereix el mètode escolta i guia.

 

Així doncs, cada dissabte, ens reunim de 16h a 19h i aproximadament un cop al mes fem una excursió on passem la nit fora. A l’estiu es duen a terme els campaments o ruta d’estiu.

 

Cal remarcar sobretot que els i les caps dediquem temps al cau de manera voluntària, perquè ens agrada, perquè creiem en aquest projecte i perquè creiem en un futur millor basat en els valors apresos en l’educació en el lleure.

Les activitats, excursions i els valors a treballar s’adapten segons l’edat i les necessitats dels infants i joves. És per aquest motiu que al cau ens agrupem en diferents rangs d’edat, les anomenades branques o unitats: Castors i Llúdrigues; Llops i Daines; Ràngers i Noies Guies; Pioners i Caravel•les; i TRUC.